Cool & Koel bij de Meester Baarsschool

Beelden van de eerste Natuurdag op 25 september 2019.

Ook interesse in een groenblauw schoolplein?

Een groen schoolplein aanleggen is eenvoudig, je kunt het kant-en-klaar inkopen. Een plein dat over vijf of tien jaar nog steeds goed werkt is een heel andere opgave. Daar komt samenwerking en beheer bij kijken. Het is onze ambitie om zo’n duurzaam groenblauw schoolplein te maken bij de Meester Baarsschool in IJsselmonde.

Wat willen we in ieder geval realiseren op cool & koel plein?

Groen

Bomen, bloemen,bessen en noten, een tuintje voor de kleuters, stapstenen, seizoenen ervaren, bijen en schaduw, dat  zijn wensen voor het plein

Water

Onze school wil in de praktijk laten zien dat we er aan werken klimaatverandering tegen te gaan.

Spelen

Het plein wordt nu als luchtplaats voor de pauzes gebruikt. Na schooltijd verblijven er de kinderen die de middag buiten op straat doorbrengen.

Bij elkaar komen

We willen weer een echte wijkschool zijn. Daarvoor gaan we met buren en met organisaties uit de buurt  samenwerken. We willen het toekomstige onderhoudsteam uit de wijk een rol geven, voor bijvoorbeeld tuinonderhoud zorg tijdens vakanties.

Leren

Op een groenblauw schoolplein kunnen we lessen over natuur, milieu en water geven. Deze aanpak past bij de Jena Plan gedachte.We richten een deel van het plein in met zitplaatsen voor uitleg, het plein wordt zo ingericht dat kinderen al doende leren en de lesstof verwerken. We willen met Natuurstad samenwerken op NME lessen op het plein te realiseren.